Mijn naam is Esther van der Does en sinds maart 2011 werk ik met Anna als zelfstandig logopedist in de vorm van een maatschap. Naast de praktijk in Rhoon zijn wij tevens in de buurt van Slinge gevestigd. Beide locaties zijn goed te bereiken.

PICT00211-300x225Voornamelijk werk ik met kinderen, maar ook volwassenen bezoeken de praktijk geregeld. De vroegbehandeling van spraak/taalproblemen vind ik een uitdaging. Kinderen die niet of nog nauwelijks spreken of moeite hebben om verstaanbaar te spreken trekken mijn interesse. Zo mogelijk preventief werken is voor mij een pre. Ook adem en stemoefeningen doe ik graag.

Ik heb onder andere de cursussen Fonologie, Dyslexie: signaleren en interveniëren, Mime therapie voor mensen met een aangezichtsverlamming na een hersenaandoening, Logopedie bij niet of nauwelijks sprekende kinderen, de cursus Oro-myofunctionele therapie (OMFT), PROMPT (‘Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets’), Spel in de Logopedie en stemcursussen gevolgd. Hiernaast ben ik al naar diverse symposia en congressen geweest. Sinds januari 2011 ben ik tevens DTL gecertificeerd.

Het werken in een logopediepraktijk is een echte uitdaging. Je ziet veel verschillende logopedische problematiek en je kunt zeer creatief te werk gaan.
Naast het werken als zelfstandig logopedist werk ik als redactielid van het logopedisten maandblad. Dit blad geeft interessante en up to date artikelen weer. Het is heel leuk om hieraan mee te werken.